November 1, 2014

Nowa usługa dla McDonald's

Od ponad dwudziestu lat HAVI Logistics świadczy kompleksowe usługi logistyczne restauracjom McDonald’s w całej Polsce. W tym czasie wprowadziliśmy wiele nowych usług oraz zmodernizowaliśmy dziesiątki procesów. Wprowadziliśmy niezliczoną ilość nowych narzędzi i rozwiązań.
Pod koniec 2013r. rozpoczęliśmy przygotowania do wdrożenia projektu, którego celem jest zdjęcie z restauracji obowiązku planowania zapotrzebowania przez dostarczenie naszej propozycji towarów, które powinny znaleźć się w zamówieniu. W ten sposób powstał w HAVI nowy dział planowania zamówień (ROP -  Restaurant Order Planning). Zespół ten utworzyły osoby z bogatym doświadczeniem wyniesionym ze współpracy z restauracjami oraz planowaniem zapotrzebowania materiałów i dostaw.
Mamy za sobą długi okres szkoleń, przygotowywania narzędzi i konfigurowania systemów. W tym czasie w naszej Centrali pracownicy działu ROP zdobywali unikalną wiedzę i umiejętności, które są niezbędne do prawidłowej realizacji nowej usługi dla naszego największego klienta.
Dzisiaj projektem objętych jest dziesięć wybranych przez McDonald’s restauracji. Planujemy, że od sierpnia rozpoczniemy prace nad włączaniem usługi dla kolejnych, tak aby w roku 2015, wszystkie restauracje  McDonald’s w Polsce otrzymywały propozycję zamówień  przygotowana przez HAVI Logistics.
W ten sposób Polska obok Szwecji, Niemiec, Austrii, Hiszpanii i Rosji będzie jednym z krajów - liderów w zakresie świadczenia tak nowoczesnej i zaawansowanej usługi, jaką jest planowanie zamówień restauracji McDonald’s.